tirsdag 12. juni 2012

Uke 35

Fra 35 uker og 0 dager til 35 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2500 g
CRL: 31 cm
Full lengde: 42,5 cm
OM BARNETFosteret er i begynnelsen av denne uken 33 uker gammelt. Om du kunne plassere fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg. Tåneglene når tåspissene.

Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom en og to centimeter i diameter. Trykket i den og konsistensen gjør at det sjelden blir knute på den, og skjer dette, løsner den som regel av seg selv. Fosteret bruker gjerne navlestrengen som leke og klemmer på den, men det klarer ikke å klemme så hardt at det skades.

Det er i de siste ukene av svangerskapet fosteret legger mest på seg, gjerne over 200 gram i uken!
TIL MOR: Et lyttende familiemedlem
Det lille barnet er allerede sterkt tilstede med sine velutviklede sanser. Gjennom hørselen oppdages den nye verden som hun snart skal møte. Dette er kunnskap som mennesker i alle kulturer tar på alvor.

Men hvordan er det i vårt eget samfunn? Det er rørende å lese om kvinner som presser sine venner og familie til å ta frem det beste i seg, nettopp for at det nye barnet skal lære seg gode og anstendige handlinger. Sørger du for at dere fylles med gode opplevelser? Beskytter du deg selv og barnet ditt godt nok? Det behøver ikke være vanskeligere enn å være kritisk til hva som gjør deg godt? Kanskje er dette tiden for eventyrlesing, gode filmer, sang og musikk. Barnet ditt trenger å føle seg elsket og velkommen! Selvfølgelig vet du best hvordan du skal få det til.

Disse siste ukene er viktige for deg. Dette er tiden da du skal fylles opp, lade batteriene og ikke bruke opp det du skulle ha av oppsparte krefter. Det er enda to uker igjen til svangerskapspermisjonen starter. Hvilepausene burde bli mange. Og du burde oppvartes som en prinsesse. Fortell partneren din at alt det han kan skjemme deg bort med, tilkommer barnet hans direkte!
TIL FAR: Far og fødselFør dro han på kino da riene meldte seg. Nå er det forventet at far skal delta aktivt under fødselen. Fra å være en mester i egen tilværelse står han plutselig i et landskap av smerte, frykt og forventning. Forberedelser kan heldigvis gjøre fødselen til en god opplevelse, også for far. Vær glad for at du ikke går glipp av fødselen. Den overgår uansett enhver spillefilm!

Det er din jobb å sørge for at alle nødvendigheter blir med på fødeavdelingen. Når riene starter, får mor mer enn nok med seg selv. Har dere pakket en veske med mors og babyens saker? Fødselen kan trekke ut, så du bør pakke med et klesskift til deg selv også. Ellers er det ikke så mye en pappa trenger på fødestua.

Ingen kommentarer: